Waarom als architect voor ADM TECH en 3D-laserscanning kiezen?

Voor ADM BIM, een afdeling van ADM Group, kent de landmeetkundige 3D-laserscanning geen geheimen. Meer nog, door een correcte opmeting van gebouwen weet ADM Group de kosten en inspanningen van een verbouwing of restauratie te beperken. Architecten kunnen immers aan de slag met correcte digitale plannen van de bestaande situatie en verliezen geen tijd met het manueel opmeten én uittekenen van de bestaande situatie. Dat mogen ze gerust aan de experten van ADM BIM overlaten.

3D-laserscanning en renovaties: meer data, meer keuzevrijheid

Zeker bij renovaties is 3D-laserscanning een handige tool. Voor een een architect is een exact beeld van de bestaande situatie immers enorm belangrijk. Bij een 3D-laserscan uitgevoerd door ADM Group wordt alle zichtbare informatie opgemeten in één keer, tot en met de kleur van de muren. Dat is handige informatie voor de architect. Hij moet achteraf niet meer teruggaan om extra informatie op te zoeken: waar stond de radiator bijvoorbeeld, of wat was de draairichting van een deur.

Offerte 3D-scanning

ADM BIM brengt bestaande gebouwen accuraat in kaart. Door het 3D-laserscannen van gevels en binnenruimten van gebouwen kan ADM BIM een puntenwolk (point cloud) maken die als basis dient van snedes, grondplannen en gevelaanzichten. De architect of het architectenkantoor kan verder met een waarheidsgetrouw beeld van het geheel of met gedetailleerde lengtes, dwarsprofielen of 2D-plannen.  

De 3D-scanning experten van ADM BIM kunnen op basis van de scan een BIM (Building Information Model) opbouwen. Uit een BIM kan de architect elk gewenst plan halen, zelf een dwarsdoorsnede maken, een zijaanzicht, enzovoort. De keuzevrijheid van de architect om die plannen te maken die hij wil, is dus groot.

ADM BIM brengt waarheidsgetrouw in kaart

ADM BIM werkt samen met verschillende architecten en levert de project van a tot z. Door onze landmeetkundige expertise brengen we de bestaande toestand waarheidsgetrouw in kaart: doorbuigende balken of andere scheeftrekkingen worden altijd meegenomen. Precision matters, en dat scheelt op het einde van de rit in kosten en moeite want er zijn geen onvoorziene omstandigheden die voor bijkomend tekenwerk zorgen.

Projectaanpak: van opmeting tot waardebepaling

ADM Group vormt één aanspreekpunt voor elk opmetingsproject. Met de gespecialiseerde afdelingen ADM TOPO, ADM EXPERT, ADM VALUE, ADM BIM, ADM LAW en ADM INFRA biedt ADM Group een pakket van multidisciplinair diensten in de bouw- en vastgoedsector. Vanaf de opmeting tot de waardebepaling volgt ADM alles op, inclusief de te volgen planning. Door deze typische projectmatige aanpak is de kans op fouten beperkter.

Met één aanspreekpunt volgt ADM Group het hele proces strikt op (scannen, landmeten, BIM modeleren, plaatsbeschrijven, waarderen, …) en is de kans op fouten miniem.

Maak kennis met:

ADM TOPO: Opmetingen – Grensbepaling en afpalingen – Volumemeting – Uitzetwerken – Muurovernames – Prekadastraties – Archeologisch onderzoek

ADM VALUE: Schattingen van onroerende goederen – Schattingen voor erfbelasting

ADM BIM: Landmeetkundige 3D-sScanning – Drones – Scan-to-BIM

ADM INFRA: Verkavelingen – Wegenisdossiers – GRB-metingen

ADM EXPERT: Plaatsbeschrijvingen – Expertise

ADM LAW: gerechtelijke expertises

De voordelen van 3D-laserscanning samengevat

  • Gedetailleerd: de laserscanner registreert elk detail, waardoor we niet meer terug moeten gaan voor extra opmetingen.
  • Snel:  locatie kunnen we sneller werken dan de traditionele meetmethodes.
  • Nauwkeurig: dankzij deze laserscanning wordt elke millimeter perfect gemeten: tot maar liefst 2 miljoen punten per seconde
  • Correct: door correcte uitvoeringsplannen verlaagt de totale kost van een renovatie- of verbouwingstraject.
  • Veilig: de scanmeting kan uitgevoerd worden vanop een veilige afstand.

Veelgestelde vragen

Wij adviseren u graag

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact