ADM TECH

Landmeetkundige 3D-laserscanning

Met 3D-laserscanning leggen we op zeer korte tijd de omgeving tot in het kleinste detail en in 3 dimensies vast. We gebruiken hierbij een laserscanner die automatisch en met hoge snelheid 3D-metingen verricht van onder meer gebouwen, monumenten, installaties, machines, wegen en constructies.

Hoe werkt 3D-laserscanning?

Dankzij deze laserscanning wordt elke millimeter perfect gemeten: tot maar liefst 2 miljoen punten per seconde kunnen worden ingemeten.  De gemeten punten worden later verwerkt tot een nauwkeurige 3D-puntenwolk van miljoenen punten die de gescande omgeving weergeeft en die als basis dient voor het opstellen van 2D-plannen, 3D-modellen, visualisaties en simulaties.

Scan-to-BIM

Op basis van de scan kan een BIM (Building Information Model) worden opgebouwd. De landmeters van ADM TECH gebruiken innovatieve software zoals Revit om de gegevens van de puntenwolken te converteren naar een BIM.

3D-scanning in het BIM-tijdperk: hoe meet je een loods in?

3D-laserscannen wordt steeds vaker gebruikt om ‘bouw informatie modellen’ (BIM) van gebouwen op te stellen. Dit gebeurt op basis van scans en de 3D-puntenwolk (point cloud). Dit noemen we ook wel scan-to-BIM. Bekijk hier hoe scan-to-BIM werkt.

Landmeetkundig 3D-laserscannen: hoe werkt dit en wanneer interessant?

Laat je totale kosten van je bouwproces verminderen dankzij 3D-laserscanning. Lees hier de belangrijkste voordelen van 3D-laserscanning.

Waarom als architect voor ADM TECH en 3D-laserscanning kiezen?

Dankzij correcte digitale plannen van je gebouw of kantoor, verlies je geen tijd meer met manueeel opmeten én uittekenen. Architecten kunnen meteen aan de slag!

Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Eerst worden er in het gebouw of project diverse scantargets bevestigd. Deze worden bij grote projecten eerst ingemeten met een totaalstation om een basis te vormen. Daarna worden deze targets en de omliggende gebouwen en structuren ingescand volgens de wensen van  de klant (kleur/zwart-wit, resolutie, …). Nadien worden deze scans aan elkaar gekoppeld door middel van de ingemeten targets en verwerkt tot één volledige point cloud (PC).

02. Veelgestelde vragen

3D-Laserscanning

Wij adviseren u graag

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact