ADM EXPERT

Plaatsbeschrijving van onroerende goederen

Het is verplicht om een plaatsbeschrijving op te maken voor een pand dat als woning wordt verhuurd. Zo worden zowel de huurder als de verhuurder beschermd. De plaatsbeschrijvers van ADM GROUP stellen een gedetailleerde en technisch correcte plaatsbeschrijving op.

Bij aanvang huur (ingaande plaatsbeschrijving)

Bij de intrede door een huurder moet er steeds een nauwkeurige beschrijving van het huurpand opgesteld worden. Een volledige plaatsbeschrijving bevat zowel een inventaris van alle kamers en van al wat aanwezig is in de huurwoning, als een beschrijvend deel, waarin de toestand van de kamers en de woning gedetailleerd wordt beschreven.

Wanneer laat u het best een plaatsbeschrijving opstellen?

De plaatsbeschrijving gebeurt het best wanneer de ruimtes onbewoond zijn, maar het kan ook nog tijdens de eerste maand van bewoning. De plaatsbeschrijving moet bij het huurcontract worden gevoegd.

Bij einde huur (uitgaande plaatsbeschrijving)

Aan het einde van de huurperiode wordt er opnieuw een verslag gemaakt en wordt de eventuele huurschade door de expert bepaald. Door vergelijking van beide plaatsbeschrijvingen kan de eventuele schade aangetoond en begroot worden. Op die manier worden zowel huurder als eigenaar van de woning beschermd.

Schaderaming

Indien er schade is aan uw pand bij het einde van een huurcontract treedt ADM EXPERT op als expert: we inventariseren de schade en bepalen eventuele herstelkosten. Het opmaken van een schaderaming vereist immers een grondige kennis van herstellingswerken, bouwtechnieken en -materialen.

 

ADM Group, Landmeter-experten ADM EXPERT

"Huurders die schade aanbrengen of discussies tussen bouwheer en aannemer, het komt vaker voor. Een correcte en gedetailleerde plaatsbeschrijving kan veel wrevel voorkomen."

02. Veelgestelde vragen

Plaatsbeschrijving van onroerende goederen

Wij adviseren u graag

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact