ADM BIM

Scan-to-BIM

BIM (Building Information Model) verwijst naar een 3D-informatiemodel waarin alle data die nodig zijn voor het ontwerpen, bouwen en beheren van bouwwerken worden vastgelegd en aan elkaar gekoppeld. Dit zijn bijvoorbeeld berekeningen, bouwtekeningen, verslagen en rapporten. ADM TECH beschikt over BIM-moduleurs die ontwerpen, tekenen en data selecteren voor het samenstellen van een BIM. 

Scan 2 BIM:  hoe werkt het? 

Als landmeter meten we een bestaande infrastructuur met een 3D-laserscanner op, waarna we de scangegevens in een BIM verwerken. Maar een 3D-laserscan levert niet meteen een 3D BIM op. Het resultaat van een 3D-scanning is na verwerking een puntenwolk of point cloud met meetpunten. Met gespecialiseerde software zorgen onze landmeters voor een optimale conversie van de point cloud naar een BIM.

Scan-to-BIM voor gebouwen: wat zijn de voordelen van virtueel bouwen?

•    Gebouwen modelleren om vanuit deze 3D-modellen plannen of hoeveelheden af te leiden. 
•    Fouten vooraf ontdekken en deze op de computer oplossen in plaats van achteraf op de werf. 
•    Gegevens uitwisselen tussen de verschillende partijen van een bouwproject. 
•    Uw bouwproject virtueel voorbereiden nog vóór de eigenlijke uitvoeringsfase van start gaat.

Bouwen met BIM: beter beheer van bouwprojecten

Bouwprojecten structureren en de samenwerking tussen alle bouwpartijen (aannemers, bouwpromotoren, architecten, installateurs, …) ondersteunen, dat is de basisidee van een BIM. Als een centraal digitaal model verzamelt het BIM alle informatie over een bepaald project en maakt het toegankelijk zodat er minder fouten bij de informatie-uitwisseling ontstaan.

Het belang van BIM

Het opstellen van een BIM wordt steeds belangrijker in deze digitale tijden waarin straten u binnenkort vertellen hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn, uw kantoorgebouw zelf de pieken en dalen in energieverbruik opvangt en het afvalbeheer automatisch gebeurt.

Buiten de enorme meerwaarde die een 3D-model biedt voor visualisatie en statistiek kunnen we met een BIM ook verdiepingsplannen, gevelaanzichten en doorsnedes maken. 
 

3D-scanning in het BIM-tijdperk: hoe meet je een loods in?

3D-laserscannen wordt steeds vaker gebruikt om ‘bouw informatie modellen’ (BIM) van gebouwen op te stellen. Dit gebeurt op basis van scans en de 3D-puntenwolk (point cloud). Dit noemen we ook wel scan-to-BIM. Bekijk hier hoe scan-to-BIM werkt.

ADM Group Landmeterskantoor Antwerpen – Scan-2-BIM

Nadat we het ADM-hoofdkantoor in Kontich volledig hebben ingescand, werd dit verwerkt naar een BIM-model.

ADM Group - Scan

02. Veelgestelde vragen

Scan-to-BIM

Wij adviseren u graag

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact