ADM BIM

3D-laserscanning

Met 3D-laserscanning leggen we op zeer korte tijd de omgeving tot in het kleinste detail en in 3 dimensies vast. We gebruiken hierbij een laserscanner die automatisch en met hoge snelheid 3D-metingen verricht van onder meer gebouwen, monumenten, installaties, machines, wegen en constructies.

Van 3D-laserscanning tot point-cloud?

Dankzij 3D-laserscanning wordt elke millimeter perfect gemeten: tot maar liefst 2 miljoen punten per seconde kunnen worden ingemeten.  De gemeten punten worden later verwerkt tot een nauwkeurige 3D-puntenwolk van miljoenen punten die de gescande omgeving weergeeft en die als basis dient voor het opstellen van 2D-plannen, 3D-modellen, visualisaties en simulaties.

3D scanning gebowuen: scan-to-BIM is een virtuele weergaven van het bouwproces

Op basis van de 3D-laserscan kunnen de landmeters van ADM TECH een 3D-model of BIM (Building Information Model) worden opgebouwd. Dit is een virtuele weergave van het bouwproces. Alle informatie van de verschillende fases van een bouwwerk (ontwerp, bouw, beheer, onderhoud) komen in een BIM samen. Een BIM is een bijzonder handige bron van informatie waardoor alle bouwpartijen en bouwpartners op een overzichtelijke manier kunnen samenwerken.

Wat is het verschil tussen 3D-laserscanning en landmeetkundige 3D-laserscanning?

Scannen kan iedereen maar landmeetkundige 3D-laserscanning is een vak apart. Complexe landmeetkundige situaties waarheidsgetrouw in kaart brengen, vraagt om het inzicht van ADM TECH. Dit is een werk van ‘Precision matters’, zowel ter plaatse als op kantoor waar we de scandata tot een nauwkeurige puntenwolk verwerken. Op die manier gaan onze klanten altijd aan de slag met correcte digitale plannen van de bestaande situatie voor hun bouw- of renovatieproject.

3D-scanning in het BIM-tijdperk: hoe meet je een loods in?

3D-laserscannen wordt steeds vaker gebruikt om ‘bouw informatie modellen’ (BIM) van gebouwen op te stellen. Dit gebeurt op basis van scans en de 3D-puntenwolk (point cloud). Dit noemen we ook wel scan-to-BIM. Bekijk hier hoe scan-to-BIM werkt.

Landmeetkundig 3D-laserscannen: hoe werkt dit en wanneer interessant?

Laat je totale kosten van je bouwproces verminderen dankzij 3D-laserscanning. Lees hier de belangrijkste voordelen van 3D-laserscanning.

Waarom als architect voor ADM BIM en 3D-laserscanning kiezen?

Dankzij correcte digitale plannen van je gebouw of kantoor, verlies je geen tijd meer met manueeel opmeten én uittekenen. Architecten kunnen meteen aan de slag!

Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Eerst worden er in het gebouw of project diverse scantargets bevestigd. Deze worden bij grote projecten eerst ingemeten met een totaalstation om een basis te vormen. Daarna worden deze targets en de omliggende gebouwen en structuren ingescand volgens de wensen van  de klant (kleur/zwart-wit, resolutie, …). Nadien worden deze scans aan elkaar gekoppeld door middel van de ingemeten targets en verwerkt tot één volledige point cloud (PC).

02. Veelgestelde vragen

3D-Laserscanning

Wij adviseren u graag

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact