ADM BIM brengt met 3D-laserscanning ons patrimonium in kaart

Omdat er steeds minder bouwgronden vrij zijn, worden meer en meer bestaande gebouwen en panden verbouwd, gerenoveerd en gerestaureerd. Het is dan vaak interessant (en noodzakelijk) om te weten welke afmetingen deze gebouwen hebben, zodat alle geplande werken uitgevoerd kunnen worden. ADM BIM brengt met 3D-laserscanning ons patrimonium haarfijn in kaart.

Restauratie, renovatie en historische gebouwen inmeten

Historische en geklasseerde gebouwen zijn vaak eeuwen geleden gebouwd maar volledige plannen bestaan niet altijd. Omdat deze gebouwen - maar ook monumenten of ander erfgoed - in de meeste gevallen een stads- of dorpsuitzicht bepalen, moeten ze bewaard blijven. Om ze op te meten, gebruikt ADM BIM bij voorkeur de 3D-laserscantechniek omdat deze gebouwen veel details hebben en veel verschillende en vooral niet-rechtlijnige elementen bevatten.

Vraag hier uw 3D-scanning aan

Met 3D-laserscan historische beelden opmeten

Neem als voorbeeld een historisch beeld dat moet worden gerenoveerd en daarvoor opgemeten worden. Bij een normale meting ben je uren bezig. Met 3D-laserscanning kan je rond het beeld alles wat zichtbaar is, opmeten. Eventueel kan je grondradars inschakelen om de situatie ook ondergronds te bekijken. Aan de hand van 3D-laserscanning kan het beeld 3D geprint worden om op basis daarvan een 3D-maquette of zelfs een identiek beeld te creëren.

ADM BIM meet archeologische sites op

Een archeologische site in kaart brengen is niet altijd evident. Er zijn veel elementen die in kaart moeten gebracht worden en deze elementen hebben vaak geen duidelijk afgelijnde grenzen. Een stuk van een oude omwalling is bijvoorbeeld afgebrokkeld of de grondlagen zijn niet afgelijnd.

ADM BIM gebruikt dan 3D-laserscanning als meettechniek, ideaal om in deze omstandigheden toe te passen. De 3D-scanner meet aan hoge snelheid van bijna 2 miljoen punten per minuut. De meettechniek zorgt ervoor dat alles wat zichtbaar is opgemeten wordt zonder dat het ter plaatse geïnterpreteerd moet worden.

Op deze manier wordt de archeologische site als het ware gedigitaliseerd en kunnen nadien, zelfs als de site niet meer bestaat,  door archeologen interpretaties en studies gedaan worden. ADM BIM helpt zo om archeologische sites en ons onroerend erfgoed nauwkeurig in kaart te brengen .

ADM BIM scant en meet in heel België

ADM BIM is actief binnen en buiten de Belgische grenzen om ons patrimonium op te meten. Of het nu gaat om het opmeten van kathedralen, kerken, stadhuizen, historische hotels, bronzen beelden of tierlantijnen op torens,  ADM BIM brengt met 3D-laserscanning dit patrimonium nauwkeurig in kaart zodat het voor iedereen bewaard blijft.

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact